2015 m. vasario 3 d., antradienis

Kibinai




Ingredientai tešlai:
1 kg. miltų
300 g. sviesto (82% arba kaimiško)
250 g. grietinės (30% riebumo)
4 kiaušiniai
Druska, pipirai

Ingredientai įdarui:
1 kg. kiaulienos sprandinės
300-400 g. svogūnų
100 g. sviesto
3-4 šaukštai karšto vandens
Druska, pipirai

Kiaušinis aptepimui

Eiga:
Mėsą supjaustyti labai mažais kubeliais, susmulkinti svogūnus. Puodelyje ant ugnies ištirpinti sviestą. Į dubenį sudėti mėsą, svogūnus, supilti atvėsusį sviestą, įpilti 3-4 šaukštus karšto vandens ir pagardinus druska bei pipirais gerai išmaišyti.
Tešlai pirmiausia reikia išlydyti sviestą. Į atskirą dubenį suberti miltus, atvėsusį sviestą, grietinę, įmušti kiaušinius, berti druską ir pipirus. Tada gerai išminkyti tešlą.
Išminkius atsignybti maždaug kiaušinio dydžio tešlos gabaliuką ir iškočioti apvalų blynelį. Ant jo dėti mėsos įdarą, formuoti kibiną ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Stengtis nepalikti oro tarpų, kad kepant neišbėgtų skystis. Suformavus visus kibinus, juos aptepti plaktu kiaušiniu ir šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Aš jungiu funkciją kaitinimo iš viršaus ir apačios, su ventiliatoriumi. Kepti apie 25 - 30 minučių, kol įgaus norimą spalvą. Skanaus :)
P.S. man iš šito kiekio išeina apie 20 kibinų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą