2019 m. vasario 11 d., pirmadienis

Trinta pievagrybių sriuba

Ingredientai:
400 g. pievagrybių
1 svogūnas
800 ml. vištienos sultinio
50 g. sviesto
2 v. š. miltų
200 ml 30% riebumo grietinėlės
Šlakelis alyvuogių aliejaus

Eiga:
Keptuvėje, įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus, kol pagels. Tada į svogūnus suberti susmulkintus pievagrybius ir uždengus dangčiu leisti pasitroškinti apie 5 minutes. Puode ištirpinti sviestą, berti miltus ir maišyti, kol gausis vientisa masė, tada vis maišant supilti sultinį. Į tą patį puodą sudėti pievagrybius su svogūnu ir pavirti apie 5 minutes. Tada blenderiu sutrinti visą masę, supilti grietinėlę ir pavirti kol užvirs. Skanu šalia patiekti česnakinę duonelę. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą