2019 m. balandžio 16 d., antradienis

Porų ir šoninės tarta

Ingredientai:
230g. miltų
110g. sviesto
1 kiaušinis
1 nedidelis poras
300 g. rūkytos šoninės
200 ml 35% riebumo grietinėlės
180 ml. pieno
4 kiaušiniai
100 g. fermentinio sūrio
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Druska
Pipirai
Persilado prieskonių mišinys

Eiga:
Sviestą supjaustome smulkesniais gabaliukais ir subertame į miltus. Pirštais triname miltus su sviestu, kol masė taps biri (galite naudotis ir virtuviniu kombainu). Į šią masę įmušame kiaušini, ber
iame žiupsnelį druskos ir užminkome tešlą. Paruoštą tešlą įdedame į šaldytuvą.
Šoninę supjaustome kubeliais ir beriame į kep
tuvę su įkaitintu aliejumi. Tada kruopščiai nuplautą porą supjaustome kubeliais, beriame į keptuvę su šonine ir kartais pamaišant kepame kelias minutes, kol porai suminkštės. Paliekame atvėsti.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.
Kepimo indą, kuriame kepsime tartą, ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų. Tada iškočiojame tešlą ir padengiame ja kepimo indą, Subadome šakute, ir šauname į orkaitę. Kepti reikia kol pradės lengvai ruduoti, apie 10-15 minučių.
Tuo tarpu sutarkuojame sūrį ir padaliname jį į dvi dalis. Dubenyje gerai išmaišome grietinėlę, pieną, kiaušinius ir vieną dalį sūrio. Ten pat įmaišome atvėsusius porą su šonine. Įberiame druskos, pipirų ir persilado prieskonių. Gautą masę supilame ant iškepusios tešlos ir kepame 180 laipsnių orkaitėje, apie 30 minučių. Skanaus :)




















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą