2013 m. sausio 29 d., antradienis
Kėdainių blynai
Ingredientai:
8 bulvės
250 g. faršo
2 svogūnai
2 kiaušiniai
Prieskoniai
Eiga:
Vieną svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti aliejuje, kol pagels. Kai atvės svogūnus sudėti į faršą, pagardinti mėgiamais prieskoniais ir gerai išmaišyti. Tada sutarkuoti nuluptas ir nuplautas bulves, ir likusį svogūną. Į bulvių masę jeigu išeina, nupilti šiek tiek skysčio nuo tarkių, kad blynai būtų tvirtesni. Tada mušti kiaušinius, berti prieskonius ir išmaišyti. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėti šaukštą bulvių masės, iš faršo suformuoti nestorą "blynuką" ir į keptuvę ant bulvių. Ant viršaus uždėti dar tarkuotų bulvių tiek, kad gerai uždengtų faršą. Kepti iš abiejų pusių, ant mažos ugnies apie 20 minučių. Skanaus :)
P.S. Man gavosi 4 dideli blynai.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą