2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Bandelės su dešrelėm ir pievagrybiais


Ingredientai:
4 šaldytos sluoksniuotos tešlos lakštai
2 dešrelės
80 g. fermentinio sūrio
400 g. pievagrybių
Svogūnas
Kiaušinis aptepimui

Eiga:
Tešlos lakštus ištraukti iš pakelio, kad atšiltų. Tuo metu nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūnus ir griežinėliais pievagrybius. Į keptuvėje įkaitintą aliejų berti svogūnus, kai pagels suberti pievagrybius, ir uždengus kelias minutes patroškinti. Paskui atidengti keptuvę, ir kepinti, kol išgaruos skystis, ir palikti, kad atvėstų. Dešreles supjaustyti griežinėliais, sūrį sutarkuoti. Tada kiekvieną tešlos lakštą dalinti į 4 dalis ir iškočioti (jei norisi, kad tešla būtų su daugiau sluoksnių, jos nereikia kočioti, tada lakštą dalinti į 2 dalis). Ant iškočiotos tešlos dėti šaukštą pievagrybių, berti dešreles ir sūri. Lieka tik užlankstyti bandeles (norima forma),sudėti ant kepimo popieriumi išklotos tešlos .
 Tuomet pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti įjungus ventiliatoriaus funkciją, su kaitinimu iš apačios ir iš viršaus, kol gražiai paruduos (apie 20 min.). Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą