2015 m. rugpjūčio 13 d., ketvirtadienis

Itališki virtinukai Gnocchi su šoninės padažu


Ingredientai:

virtinukams
700 g. bulvių
200 g. miltų
2 v. š. krakmolo
Kiaušinis
Žiupsnelis druskos

padažui
200 g. rūkytos šoninės
2 dideli svogūnai
200 g. grietinės

Eiga:
Bulves išvirti su lupenomis. Kol bulvės verda galima susipjaustyti šoninę ir svogūnus smulkiais kubeliais. Šiek tiek atvėsusias bulves nulupti ir gerai sutrinti šakute, arba sumalti mėsmale. Į bulvių masę suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir gerai išminkyti tešlą. Tuo metu susmulkintą šoninę ir svogūnus suberti į keptuvę ir kepti ant vidutinės ugnies, kartais pamaišant. Tešlą virtinukams išminkyti į ilgas "dešreles" ir supjaustyti maždaug 2 cm. ilgio gabaliukais.
Paruoštus Gnocchi berti į verdantį pasūdytą vandenį, bet po nedaug, kad nesuliptų. Nuo iškilimo į paviršių pavirti apie 2-3 minutes. Į šoninę ir svogūnus supilti grietinę, išmaišyti, ir dar patroškinti, kol grietinė užvirs. Virtinukus sudėti į lėkštę ir užpilti padažu. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą