2020 m. vasario 19 d., trečiadienis

Žirnių sriuba

Ingredientai

100g. skaldytų žirnių
1 morka
3 nedidelės bulvės
50 g. poro
100 g. rūkytos šoninės
1 kubelis sultinio
2 a.š. druskos
1 v.š. alyvuogių aliejaus

Eiga:

Žirnius užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti per naktį.
Puode užkaisti 2 litrus vandens, supilti mirkytus žirnius, įmesti sultinio kubelį ir suberti druską. Morką supjaustyti griežinėliais, bulves kubeliais. Kai žirniai verda apie 10 minučių, į puodą suberti morkas ir bulves. Tada supjaustyti porą pusžiedžiais ir šoninę kubeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti šoninę. Kai morkos ir bulvės suminkštėja (pavirę 10-15minučių) į puodą suberti porus ir virti dar 5 minutes. Galiausiai sriubą įpilti į dubenėlius ir įdėti skrudintos šoninės. Man skaniausiai patiekti su grietine. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą