2020 m. gruodžio 5 d., šeštadienis

"Kebabas" lėkštėje



 Ingredientai (maždaug dviems porcijoms) :

2 vnt. vištos ketvirčių be odos ir kaulų

250 g. šaldytų bulvyčių 

1/4 pekino kopūsto

2 nedideli pomidorai

Pusė ilgojo agurko

1 mažas raudonasis svogūnas

100 g. majonezo

3 v. š. vandens

1 skiltelė česnako

1 žiupsnelis džiovintų krapų

1 a. š. prieskonių mišinio vištienai

1 a. š. Vorčesterip padažo

Žiupsnelis druskos

Žiupsnelis pipirų

Aliejaus vištienos kepimui ir bulvyčių gruzdinimui


Eiga:

Pirmiausia vištieną pamarinuojame apie 15 min su prieskoniais, druska, pipirais ir vorčesterio padažu, tada iškepame keptuvėje. Kepti galima arba susmulkintą vištieną, arba supjaustyti jau iškepusią. Man labiau patiko kai susmulkinau dar prieš kepdama. 

Kol kepa vištiena, pekino kopūstą supjaustyti juostelėmis, agurką ir pomidorą susmulkinti norimo dydžio gabalėliais, svogūną supjaustyti žiedais. 

Keptuvėje įkaitinti tiek aliejaus, kad apsemtų bent pusę bulvyčių ir kepti vis pamaišant ant didelės ugnies. Žinoma, jei turite gruzdintuvę, bulvytes ruoškite joje. Iškepusias bulvytes pirmiausia suberkite į indą su popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų aliejaus perteklių. Paskui pabarstyti druska.

Padažui į majonezą įspausti česnaką, įpilti vandens, įberti truputį druskos ir džiovintų krapų ir gerai išmaišyti
.

Visus paruoštus ingredientus išdėlioti lėkštėje. Skanaus :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą