2012 m. liepos 10 d., antradienis

Vištienos suktinukai su varškės ir špinatų įdaru / su pievagrybių įdaru

Ingredientai:
Vištienos krūtinėlė
150 g. varškės (naudojau 9 proc. riebumo)
3 saujos špinatų
3 skiltelės česnako
200 g. pievagrybių
100 g. fermentinio sūrio
Svogūnas
Apvoliojimui krakmolas ir kiaušinis
Prieskoniai

Eiga:
Vištienos krūtinėlę supjaustyti kepsneliais (man išėjo 7), išmušti ir apibarstyti prieskoniais.
Varškės ir špinatų įdarui: špinatus pakepinti svieste arba aliejuje, įspausti česnaką, suberti prieskonius. Pakepti tik kelias minutes. Špinatus sumaišyti su varške ir įberti prieskonių.
Pievagrybių įdarui: svogūną supjaustyti kubeliais, pievagrybius griežinėliais, patroškinti keptuvėjė kelias minutes, berti prieskonius, tada atidengus pakepinti, kol išgaruos skystis. Sūrį smulkiai sutarkuoti.
Ant vištienos užtepus varškės įdarą susukti suktinuką ir kraštus perverti krapštukais. Ant kitų vištienos gabaliukų dėti pievagrybių įdarą, ant viršaus berti sūrio, ir tada susukti ir sutvirtinti krapštukais. Įkaitinti keptuvę su aliejumi, suktinukus apvolioti krakmole ir pamirkius kiaušinyje dėti į keptuvę. Kol apskrus kepti ant didelės ugnies, paskui ugnį sumažinti ir troškinti 25-30 minučių. Skanaus :)
P.S. pačią suktinukų idėją pasiskolinau iš čia, bet pakeičiau beveik viską :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą