2012 m. spalio 15 d., pirmadienis

Trinta bulvių ir porų sriuba


Ingredientai:
5 bulvės
Ilgas poro stiebas
Svogūnas
3 skiltelės česnako
1,5 l. vištienos sultinio (natūralaus, arba iš kubelio)
3-4 v. š. grietinės
Tarkuoto muskato žiupsnelis, pipirai, druska

Eiga:
Nulupti bulves, svogūną ir česnaką, bulves supjaustyti kubeliais, svogūną ir porą pusžiedžiais, o česnaką smulkiais gabaliukais. Galima atsidėti saujelę poro pabarstyti ant paruoštos sriubos. Puode su šiek tiek aliejaus kelias minutes pakepinti porą su svogūnu ir česnaku, tada suberti bulves ir supilti sultinį. Kai užvirs atidengus puodą virti ant vidutinės ugnies 30-40 minučių. Tada išjungti ugnį ir viską susmulkinti blenderiu. Sudėti grietinę, įtarkuoti muskato, berti druską ir pipirus, viską gerai išmaišyti ir jau galima valgyti :) Skanaus :)
Receptą radau "Darbštuolėje", tik šiek tiek pakeičiau :)
P.S. iš tiek ingridientų  gavosi vidutinio dydžio sriubos puodas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą