Ingredientai:
500 g. faršo
100 g. ryžių
3 svogūnai
300 g. pievagrybių
120 g. grietinės
3 česnako skiltelės
2 saujos petražolių
2 šaukštai miltų
Prieskoniai
Eiga:
Ryžius išvirti. Vieną svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti aliejuje, kol pagels. Užkaisti puode vandenį kukuliams. Į faršą sudėti keptus svogūnus, virtus ryžius ir berti prieskonius. Gerai išmaišius formuoti norimo dydžio kukulius, ir dėti juos į verdantį vandenį maždaug 20-čiai minučių.
Tuo metu gaminame padažą. Likusius 2 svogūnus smulkiai supjaustyti, susmulkinti česnaką ir berti į keptuvę su aliejumi. Tada nulupti ir griežinėliais supjaustyti pievagrybius. Juos iberti į keptuvę su svogūnais,berti prieskonius ir uždengus patroškinti apie 5 minutes. Tada atidengti, ir leisti skysčiui išgaruoti. Skysčiui išgaravus maišant suberti miltus. Vis dar maišant, įpilti samtį sultinio, iš verdančių kukulių ir supilti grietinę ir smulkintas petražoles, jei reikia, pagardinti prieskoniais.
Kai kukuliai bus virę apie 20 minučių, juos sudėti į padažą, ir dar 5 minutes patroškinti, vis užpilant padažo. Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą