2013 m. liepos 22 d., pirmadienis

Kijevo kotletai



Ingredientai 4 kotletams:
Visa vištos krūtinėlė
40 g. sviesto
3 skiltelės česnako
Kelios krapų šakelės
Prieskoniai
   Apvoliojimui:
Kiaušinis
Miltai
Malti džiūvėsiai

Eiga:
Susmulkinti krapus, išspausti česnaką ir sumaišyti su sviestu.
Gerai išmaišius, masę sudėti į maistinę plėvelę, suformuoti 4 rutuliukus (4 kotletams) arba padaryti pailgą formą ir dėti į šaldymo kamerą bent valandai.
 Krūtinėlę supjaustyti į 4 didelius gabalus, panašiai kaip pjaustytumėt kepsniam. Mažąsias krūtinėlės dalis atskirti nuo didžiųjų. Visas vištienos dalis atsargiai išmušti mėsos plaktuku, mėsą įdėjus į perlenktą kepimo popierių, kad mėsoje neatsirastų skylių. 
Vištiena turi būti kuo plonesnė.

Išmušus, mėsą iš abiejų pusių apiberti prieskoniais.
 Tada ant kiekvieno vištienos gabalo dėti gabaliuką sviesto.
 Dviems kotletams sviestą suvyniojau į mažąsias krūtinėlės dalis.
 Uždėjus sviestą, mėsą suvynioti.
 Tada kotletus apvolioti miltuose, plaktame kiaušinyje, džiūvėsiuose ir dėti į įkaitintą aliejų (kotletą turi apsemti). Kepti ant mažos ugnies apie 10 minučių. Jei aliejus bus per karštas ir kotletai apskrus per greitai, kotletus galima pabaigti kepti orkaitėje. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą