2018 m. lapkričio 25 d., sekmadienis

Vištienos krūtinėlė su mocarela ir džiovintais pomidorais

Ingredientai:
1 vnt. vištos krūtinėlės (apie 600 g.)
125 g. mocarelos sūrio
8 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
1 v.š. Vorčesterio padažo
Druska
Pipirai
Vištienos prieskoniai
Džiovinti bazilikai

Eiga:
Vištos krūtinėlę padaliname į 4 kepsnius. Pabarstome druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir užpilame Vorčesterio padažu. Paliekame pasimarinuoti apie 20-30 minučių.
Pasimarinavusią vištieną dedame į keptuvę su trupučiu aliejaus. Apkepame ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Tada ant vištienos dedame susmulkintus pomidorus ir griežinėliais supjaustytą mocarelos sūrį, keptuvę uždengiame dangčiu ir paliekame, kol išsilydis sūris. Galiausiai apiberiame džiovintais bazilikais. Skanaus :)

2018 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Salotos su vištienos šlaunelių mėsa

Ingredientai:
2 vnt. vištienos šlaunelių be kaulo ir odos
3 lapai "Iceberg" salotos
4-5 vyšniniai pomidorai
1 trumpas agurkas
20 g. fermentinio arba kietojo sūrio
1-2 riekelės batono
1 v. š. majonezo
1 v.š. Vorčesterio padažo
Druska
Pipirai
Vištienos prieskoniai

Eiga:
Pirmiausia vištieną pabarstome druska, pipirais ir vištienos prieskoniais bei apipilame Vorčesterio padažu. Paliekame pasimarinuoti 20-30 minučių.
Batoną supjaustome  nedideliais kubeliais ir paskrudiname sausoje keptuvėje, vis pamaišant, kad apskrustų visos pusės.
Pasimarinavusią vištieną pakepame keptuvėje, po maždaug
7 minutes iš abiejų pusių.
Kol kepa vištiena, į lėkštę suplėšome salotų lapus, ten pat beriame pomidoriukus, padalintus į keturias dalis ir supjaustytą agurką. Majonezą sumaišome su 2-3 arbatiniais šaukšteliais vandens ir gerai išmaišome, kad gautume skystesnį padažą. Juo apliejame salotas. Ant viršaus beriame sutarkuotą sūrį, dedame iškepusius vištienos gabalėlius ir užberiame skrudintą batoną. Skanaus :)

2017 m. gegužės 30 d., antradienis

Varškės ir pomidorų pyragas pagal Beatą


Igredientai:
200 g. šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
180 g. pusriebės varškės
2 kiaušiniai
0,5 a. š. kmynų
0,5 a. š. džiovintų raudonėlių
Druskos, pipirų
4 nedideli pomidorai
1 v. š. alyvuogių aliejaus (nebūtinai)
Šviežių bazilikų lapelių (aš naudojau džiovintus)

Eiga:
Atitirpintą tešlą supjaustome į tiek dalių, kokio dydžio pyrago ar pyragų norime.
Varškę išsukame su kiaušiniais, įberiame kmynų, raudonėlių, druskos ir pipirų.

Skardą padengiame kepimo popieriumi ir išklojame tešlą. Palikę apie 2 cm. nuo krašto, lakštą neaštriu peiliu apipjauname, tik neįpjauname tešlos iki galo. Tešlą (išskyrus kraštelius) kas 2-3 cm. subadome šakute ir ant jos tepame varškės masę.
Pomidorus perpjauname pusiau, supjaustome plonais griežinėliais ir vieną kitu šiek tiek pridengdami, išdėliojame ant varškės. Lengvai pabarstome druska, pipirais, ir, jei norisi, pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol tešla pakyla ir paruduoja, o pomidorai truputį apdžiūva. Ištrauktą iš orkaitės pyragą pabarstome bazilikais. Skanaus :)

Šaltinis: "Metai Beatos virtuvėje"

Plakta kiaušinienė su smidrais ir lašiša

Ingredientai:
2 kiaušiniai
1 v. š. sviesto
2 v. š. pieno
150 g. šviežių smidrų
3 skiltelės česnako
50 g. rūkytos lašišos
Alyvuogių aliejus
Druska, pipirai

Eiga:
Česnaką susmulkiname, smidrus nuplauname ir nulaužiame kietus galiukus. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame smidrus, beriame česnakus ir pagardiname druska ir pipirais. Kepti pamaišant apie 3-4 minutes.
Kitoje keptuvėje išlydome sviestą, į jį supilame kiaušinius, išplaktus su pienu druska ir pipirais. Kepame maišydami tol, kol gausime norimą konsistenciją.
Į lėkštę dedame rūkytą lašiša, smidrus ir kiaušinienę. Tobuli pusryčiai :) Ska
naus :)

2016 m. lapkričio 8 d., antradienis

Įdarytos paprikos


Ingredientai:
5 nedidelės paprikos
500 g. faršo
100 g. ryžių
Prieskoniai

Eiga:
Pirmiausiai išvirti ryžius. Tada išpjauti paprikos viršūnėlę ir išvalyti likusias sėklytes. Faršą išmaišyti su ryžiais ir mėgiamais prieskoniais. Paprikas prikimšti įdaru, sudėti į puodą (stačiai) ir įpilti vandens, kad užlietų apie pusę paprikos. Troškinti ant vidutinės ugnies apie 30 minučių. Patiekti su bulvėmis arba bulvių koše, pagardinti pomidorų padažu ir grietine. Skanaus :)

Vištienos kepsneliai



Ingredientai:
500 g vištos krūtinėlės
2 kiaušiniai
3 v. š. krakmolo
3 v. š. majonezo
Sauja žalumynų (krapai, petražolės, svogūnų laiškai)
Prieskoniai

Eiga:
Vištos krūtinėlę supjaustyti labai smulkiais kubeliais, sumaišyti su kiaušiniu, krakmolu, majonezu ir žalumynais, pagardinti mėgiamais prieskoniais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepti nedidelius kepsnelius, po kelias minutes iš abiejų pusių. Skanaus :)

2016 m. spalio 18 d., antradienis

Orkaitėje kepti upėtakiai

Ingredientai:

2 švieži, išvalyti upėtakiai
40 g. sviesto
4 skiltelės česnako
Saujelė smulkintų petražolių
Pusė citrinos
Druska, pipirai, prieskoniai žuviai

Eiga:

Nuplautus upėtakius įtrinti druska, pipirais, žuvies prieskoniais, apšlakstyti citrinos sultimis. Česnaką susmulkinti, jį ir petražoles taip pat berti ant žuvies ir palikti pusvalandžiui pasimarinuoti. Tada į žuvies vidų įdėti sviesto ir kepti apie 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, Aš tiekiau su orkaitėje keptomis daržovėmis. Skanaus :)

Saldainiai Ferrero Rocher

Ingredientai:

100 g. riešutinių vaflių ( Klasika arba panašių) (aš naudojau 90 g.)
150 g. lazdyno riešutų
200 g. riešutinio kremo (pvz. "Nutella")
150 g. juodo šokolado
1 v. š. aliejaus

Eiga:
Pirmiausia paskrudiname riešutus orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 10 minučių. Riešutams atvėsus, pirštais nuvalyti luobeles. Į šalį atidėti apie 30 riešutų, kuriuos dėsime į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapoti. Dubenyje šakute susmulkinti vaflius, suberti riešutus, sudėti riešutinį kremą ir išmaišyti iki vientisos masės. Šiek tiek drėgnomis rankomis formuoti norimo dydžio rutuliukus, į vidurį įdedant sveiką riešutą. Recepte nurodoma, kad gausis 30-40 rutuliukų, tačiau mano buvo didesni už tikruosius Ferrero Rocher, tai gavosi 25. Suformuotus saldainius dėti valandai į šaldytuvą. Ant silpnos ugnies ištirpinti šokoladą su šaukštu aliejaus, kol gausis vientisa masėm be gumuliukų. Tada kiekvieną saldainį merkiame į šokoladą ir dedame ant kepimo popieriaus. Galiausiai, saldainius dedame į šaldytuvą, kol sustings šokoladas. Skanaus :)

Šaltinis : Sonatinos receptai


2016 m. gegužės 26 d., ketvirtadienis

Salotos su mocarela

Ingredientai:
5-6 lapai pekino salotos
1 pomidoras
Apie 10 vnt. džiovintų pomidorų aliejuje
2 šaukštai kaparėlių
125 g. mocarelos sūrio
Druska, pipirai, džiovinti bazilikai

Eiga:
Salotos lapus supjaustyti juostelėmis, šviežią pomidorą kubeliais, džiovintus pomidorus perpjauti į 4 dalis. Ant daržovių suberti kaparėlius ir išdėlioti plėšytą mocarelos sūrį. Užpilui naudojau aliejų nuo džiovintų pomidorų. Pagardinti druska, pipirais ir džiovintais bazilikais. Skanaus :)

Jūros lydekos file su daržovėm, kepta folijoje


Ingredientai:
1 kg. jūros lydekos file
2 didelės morkos
Poras
Pusė citrinos
Druska, pipirai, žuvies prieskoniai

Eiga:
Žuvį apibarstyti žuvies prieskoniais, druska, pipirais, išspausti citrinos sultis ir palikti marinuotis bent pusvalandžiui. Morkas sutarkuoti, porą supjaustyti pusžiedžiais. Ant folijos dėti visą žuvies file, ant viršaus pakloti morkas sumaišytas su porais, druska ir pipirais, foliją sandariai užvynioti. Kepti apie 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aš tiekiau su orkaitėje keptomis, padruskintomis ir alyvuogių aliejumi apšlakstytomis daržovėmis. Skanaus :)