2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Salotos su marinuotais pievagrybiais


Ingredientai:
3 virti kiaušiniai
100 g. krabų lazdelių
Indelis marinuotų pievagrybių
5 v. š. majonezo
Pipirai
Druska
Smulkintos petražolės

Eiga:
Krabų lazdeles supjaustyti nedideliais kubeliais ir apkepti, pabarstyti pipirais, petražolėmis, atvėsinti. Marinuotus pievagrybius supjaustyti griežinėliais ir apkepti tuose pačiuose riebaluose, kur kepė krabų lazdelės. Atvėsintus produktus sumaišyti ir dėti į salotinę. Virtus kiaušinius supjaustyti skiltelėmis ir išdėlioti ant viršaus. Galiausiai, užpilti majonezą. Skanaus :)

Šaltinis: "Darbštuolė"(bet šiek tiek pakeičiau).

Tiramisu


Ingredientai:
5 kiaušiniai
4 v. š. cukraus
60 ml. brendžio arba romo
400 g. maskarponės sūrio
Pakuotė biskvitinių sausainių "Damų piršteliai"
150 ml. stiprios kavos
5 a. š. kakavos
Žiupsnelis vanilinio cukraus

Eiga:
Dubenyje išsukti maskarponės sūrį, kad suminkštėtų, ir palikti, kol paruošite trynių masę. Metaliniame inde virš garų vonelės elektriniu plakikliu išsukti trynius, cukrų ir žiupsnelį vanilinio cukraus. Kai trynių masė atvės, ją įmaišyti į maskarponės sūrį. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišyti į kremą. Puodelyje užplikyti stiprios kavos, kai pritrauks, perkošti ir įpilti alkoholinio gėrimo. Atvėsinus, kava sulaistyti sausainius. Stikliniame inde išdėlioti sausainius, paskirstyti sluoksnį kremo, vėl dėti sausainius, ir sukrėsti likusį kremą. Prieš patiekiant desertą apibarstykite kakava. Skanaus :)

















Šaltinis: "Ji ekstra. Garsiausi receptai".

2015 m. vasario 3 d., antradienis

Faršo lizdeliai su bulvėmis


Ingredientai:
500 g. kiaulienos faršo
1 kiaušinis
Nubrauktas šaukštas krakmolo
2 a. š. majonezo
1 skiltelė česnako
1 svogūnas
Druska, pipirai, kiti mėgiami prieskoniai.
Įdarui
3 vidutinio dydžio bulvės
2 šaukštai majonezo (aptepimui)
100 g. fermentinio sūrio

Eiga:
Bulves supjaustyti kubeliais ir kelias minutes apvirti pasūdytame vandenyje. Smulkiai supjaustyti svogūną ir česnaką. Faršą išmaišyti su kiaušiniu, krakmolu, majonezu, svogūnu, česnaku ir prieskoniais. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, ir faršą padalinus į lygias 5 dalis formuoti paplotėlius, kraštuose paliekant bortelius.
Bulves pagardinti prieskoniais, faršo paplotėlius aptepti majonezu ir ant jų sudėti bulves.
Pašauti į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti, kol bulvės gražiai paruduos (aš kepiau apie 35 min.). Galiausiai ant viršaus uždėti sūrio ir kepti, kol jis išsilydis. Skanaus :)
Receptą radau čia .

Kibinai




Ingredientai tešlai:
1 kg. miltų
300 g. sviesto (82% arba kaimiško)
250 g. grietinės (30% riebumo)
4 kiaušiniai
Druska, pipirai

Ingredientai įdarui:
1 kg. kiaulienos sprandinės
300-400 g. svogūnų
100 g. sviesto
3-4 šaukštai karšto vandens
Druska, pipirai

Kiaušinis aptepimui

Eiga:
Mėsą supjaustyti labai mažais kubeliais, susmulkinti svogūnus. Puodelyje ant ugnies ištirpinti sviestą. Į dubenį sudėti mėsą, svogūnus, supilti atvėsusį sviestą, įpilti 3-4 šaukštus karšto vandens ir pagardinus druska bei pipirais gerai išmaišyti.
Tešlai pirmiausia reikia išlydyti sviestą. Į atskirą dubenį suberti miltus, atvėsusį sviestą, grietinę, įmušti kiaušinius, berti druską ir pipirus. Tada gerai išminkyti tešlą.
Išminkius atsignybti maždaug kiaušinio dydžio tešlos gabaliuką ir iškočioti apvalų blynelį. Ant jo dėti mėsos įdarą, formuoti kibiną ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Stengtis nepalikti oro tarpų, kad kepant neišbėgtų skystis. Suformavus visus kibinus, juos aptepti plaktu kiaušiniu ir šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Aš jungiu funkciją kaitinimo iš viršaus ir apačios, su ventiliatoriumi. Kepti apie 25 - 30 minučių, kol įgaus norimą spalvą. Skanaus :)
P.S. man iš šito kiekio išeina apie 20 kibinų.

2014 m. lapkričio 6 d., ketvirtadienis

Egzotiškos salotos su vištiena


Ingredientai:
60 g. vištos krūtinėlės
50 g. raudonųjų paprikų
Citrina
70 g. obuolių
50 g. apelsinų
5 g. šviežių petražolių
30 g. salotų lapų
20 g. aliejaus
Druska
Pipirai

Eiga:
Vištieną supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska, iškepti, užpilti išspaustomis citrinos sultimis ir palikti 15 min. Tuo metu obuolius, paprikas ir apelsinus supjaustyti tokiais pat kubeliais, kaip vištieną. Petražoles susmulkinti. Aliejų sumaišyti su likusiomis citrinos sultimis, įberti druskos ir pipirų. Vištieną sumaišyti su vaisiais ir daržovėmis, ir sudėti į lėkštę, išklotą salotų lapais. Skanaus :)

Recepto šaltinis: "Moters savaitgalio" specialus leidinys "Lengvi patiekalai".

2014 m. rugpjūčio 19 d., antradienis

Faršo kukuliai su daržovėm



Ingredientai:

500 g. faršo
250 g. morkų (aš naudojau mažytes šviežias morkytes)
3 dideli pomidorai
2 svogūnai
2 v. š. BBQ padažo
Sauja žalumynų
Prieskoniai

Eiga:
Morkas supjaustyti gana stambiais gabaliukais (mažiausių visai nepjausčiau), suberti į troškintuvą, užpilti stikline vandens ir įbėrus žiupsnelį druskos palikti troškintis. Tuo metu faršą išmaišyti su prieskoniais ir formuoti mažus kukuliukus. Juos taip pat sudėti į troškintuvą su morkomis ir uždengti. Tada pomidorus užpilti verdančiu vandeniu, kad vėliau lengviau nusiluptų odelė. Svogūnus susmulkinti ir berti į kukulius su morkomis. Nuo pomidorų nulupti odeles, ir supjaustyti kubeliais (galima smulkinti ir blenderiu). Juos suberti į troškintuvą, įberti norimų prieskonių, viską gerai išmaišyti, ir troškinti atidengus, kol liks nedaug skysčio. Galiausiai suberti smulkintus žalumynus, užpilti padažą, ir pakaitinus dar apie 5 minutes, galima patiekti. Man prie šio patiekalo labai tiko spagečiai. Skanaus :)

2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

Čili sriuba


Ingredientai:
500 g. faršo
4 pomidorai
3 skiltelės česnako
1 svogūnas
Skardinė pupelių (naudojau aštriame padaže)
1 čili pipiras
Prieskoniai
50 g. fermentinio sūrio

Eiga:
Susmulkinti svogūną ir kepinti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Tada į keptuvę su svogūnais suberti faršą, gerai išmaišyti ir palikti troškintis.
Tuo metu nublanširuoti ir nedideliais kubeliais supjaustyti pomidorus, susmulkinti česnaką ir suberti į puodą.
Pomidorus su česnaku patroškinus kelias minutes, į juos suversti pasitroškinusį faršą, supilti pupeles su visu skysčiu, berti norimus prieskonius, smulkintą čili pipirą ir jei reikia, įpilti vandens. Patroškinus apie 10 minučių sriubą jau galima pilti į indus ir užtarkuoti fermentinio sūrio. Skanaus :)

2013 m. spalio 24 d., ketvirtadienis

Faršu įdarytos bulvės

Ingredientai:
6 didelės bulvės
500 g. faršo (naudojau kiaulienos)
100 g. fermentinio sūrio
Svogūnas
Kiaušinis
Prieskoniai

Eiga:
Svogūną susmulkinti nedideliais kubeliais. Į faršą įmaišyti svogūną, kiaušinį ir norimus prieskonius. Bulves nulupti, nuplauti, perpjauti išilgai per pusę. Tada bulvių puseles išskobti šaukštu arba peiliu (aš naudojausi abiem). Bulvių puseles prikimšti faršu, ir jas išdėlioti ant aliejumi išteptos skardos.

Pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti valandą. Tada ant kiekvienos puselės berti sūrį ir pakepti, kol jis išsilydis. Skanaus :)


Daržovių ir kiaulienos troškinys


Ingredientai : 
0,5 kg. kiaulienos  (naudojau sprandinę)                
3 didelės bulvės
2 morkos
1 svogūnas
4 skiltelės česnako
200 g. pievagrybių
Prieskoniai
Eiga: 
Kiaulieną supjaustyti kubeliais ir kepti troškintuve įkaitintame aliejuje.
Tuo tarpu pusžiedžiais supjaustyti svogūną ir susmulkinti česnaką. Juos suberti į kepančią mėsą,  išmaišyti ir uždengus palikti troškintis.


Po 20 minučių į troškintuvą berti kubeliais pjaustytas bulves ir griežinėliais pjaustytas morkas, pagardinti prieskoniais, ir įpylus stiklinę vandens, leisti toliau troškintis. 
Po 10 minučių nulupti ir griežinėliais supjaustyti pievagrybius, juos suberti į troškinį ir patroškinti dar 15 minučių. Skanaus :)

2013 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

Voveraitės, troškintos grietinėje


Ingredientai:
1 l. šviežių voveraičių
2 v. š. acto
150 g. rūkytos šoninės
2 svogūnai
200 g. grietinės
Druska
Pipirai
Žalumynai

Eiga:
Kad voveraitės būtų švarios, jas nuplauti tekančiu vandeniu, apvirti 10 minučių ir dar kartą nuplauti. Jau švarias voveraites susmulkinti iki norimo dydžio ir kelias minutes apvirti vandenyje su actu. Tuo metu susmulkinti svogūną ir šoninę nedideliais kubeliais ir berti į įkaitintą aliejų. Po kelių minučių, apvirtas voveraites suberti į svogūnus su šonine ir patroškinti kelias minutes. Tada berti prieskonius, žalumynus ir grietinę ir troškinti tol, kol grietinė užvirs. Skanaus :)