2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis
Salotos su marinuotais pievagrybiais
Ingredientai:
3 virti kiaušiniai
100 g. krabų lazdelių
Indelis marinuotų pievagrybių
5 v. š. majonezo
Pipirai
Druska
Smulkintos petražolės
Eiga:
Krabų lazdeles supjaustyti nedideliais kubeliais ir apkepti, pabarstyti pipirais, petražolėmis, atvėsinti. Marinuotus pievagrybius supjaustyti griežinėliais ir apkepti tuose pačiuose riebaluose, kur kepė krabų lazdelės. Atvėsintus produktus sumaišyti ir dėti į salotinę. Virtus kiaušinius supjaustyti skiltelėmis ir išdėlioti ant viršaus. Galiausiai, užpilti majonezą. Skanaus :)
Šaltinis: "Darbštuolė"(bet šiek tiek pakeičiau).
Tiramisu
Ingredientai:
5 kiaušiniai
4 v. š. cukraus
60 ml. brendžio arba romo
400 g. maskarponės sūrio
Pakuotė biskvitinių sausainių "Damų piršteliai"
150 ml. stiprios kavos
5 a. š. kakavos
Žiupsnelis vanilinio cukraus
Eiga:
Dubenyje išsukti maskarponės sūrį, kad suminkštėtų, ir palikti, kol paruošite trynių masę. Metaliniame inde virš garų vonelės elektriniu plakikliu išsukti trynius, cukrų ir žiupsnelį vanilinio cukraus. Kai trynių masė atvės, ją įmaišyti į maskarponės sūrį. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišyti į kremą. Puodelyje užplikyti stiprios kavos, kai pritrauks, perkošti ir įpilti alkoholinio gėrimo. Atvėsinus, kava sulaistyti sausainius. Stikliniame inde išdėlioti sausainius, paskirstyti sluoksnį kremo, vėl dėti sausainius, ir sukrėsti likusį kremą. Prieš patiekiant desertą apibarstykite kakava. Skanaus :)
Šaltinis: "Ji ekstra. Garsiausi receptai".
2015 m. vasario 3 d., antradienis
Faršo lizdeliai su bulvėmis
Ingredientai:
500 g. kiaulienos faršo
1 kiaušinis
Nubrauktas šaukštas krakmolo
2 a. š. majonezo
1 skiltelė česnako
1 svogūnas
Druska, pipirai, kiti mėgiami prieskoniai.
Įdarui
3 vidutinio dydžio bulvės
2 šaukštai majonezo (aptepimui)
100 g. fermentinio sūrio
Eiga:
Bulves supjaustyti kubeliais ir kelias minutes apvirti pasūdytame vandenyje. Smulkiai supjaustyti svogūną ir česnaką. Faršą išmaišyti su kiaušiniu, krakmolu, majonezu, svogūnu, česnaku ir prieskoniais. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, ir faršą padalinus į lygias 5 dalis formuoti paplotėlius, kraštuose paliekant bortelius.
Bulves pagardinti prieskoniais, faršo paplotėlius aptepti majonezu ir ant jų sudėti bulves.
Pašauti į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti, kol bulvės gražiai paruduos (aš kepiau apie 35 min.). Galiausiai ant viršaus uždėti sūrio ir kepti, kol jis išsilydis. Skanaus :)
Receptą radau čia .
Kibinai
Ingredientai tešlai:

300 g. sviesto (82% arba kaimiško)
250 g. grietinės (30% riebumo)
4 kiaušiniai
Druska, pipirai
Ingredientai įdarui:
1 kg. kiaulienos sprandinės
300-400 g. svogūnų
100 g. sviesto
3-4 šaukštai karšto vandens
Druska, pipirai
Kiaušinis aptepimui
Eiga:
Mėsą supjaustyti labai mažais kubeliais, susmulkinti svogūnus. Puodelyje ant ugnies ištirpinti sviestą. Į dubenį sudėti mėsą, svogūnus, supilti atvėsusį sviestą, įpilti 3-4 šaukštus karšto vandens ir pagardinus druska bei pipirais gerai išmaišyti.
Tešlai pirmiausia reikia išlydyti sviestą. Į atskirą dubenį suberti miltus, atvėsusį sviestą, grietinę, įmušti kiaušinius, berti druską ir pipirus. Tada gerai išminkyti tešlą.
Išminkius atsignybti maždaug kiaušinio dydžio tešlos gabaliuką ir iškočioti apvalų blynelį. Ant jo dėti mėsos įdarą, formuoti kibiną ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Stengtis nepalikti oro tarpų, kad kepant neišbėgtų skystis. Suformavus visus kibinus, juos aptepti plaktu kiaušiniu ir šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

P.S. man iš šito kiekio išeina apie 20 kibinų.
2014 m. lapkričio 6 d., ketvirtadienis
Egzotiškos salotos su vištiena
Ingredientai:
60 g. vištos krūtinėlės
50 g. raudonųjų paprikų
Citrina
70 g. obuolių
50 g. apelsinų
5 g. šviežių petražolių
30 g. salotų lapų
20 g. aliejaus
Druska
Pipirai
Eiga:
Vištieną supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska, iškepti, užpilti išspaustomis citrinos sultimis ir palikti 15 min. Tuo metu obuolius, paprikas ir apelsinus supjaustyti tokiais pat kubeliais, kaip vištieną. Petražoles susmulkinti. Aliejų sumaišyti su likusiomis citrinos sultimis, įberti druskos ir pipirų. Vištieną sumaišyti su vaisiais ir daržovėmis, ir sudėti į lėkštę, išklotą salotų lapais. Skanaus :)
Recepto šaltinis: "Moters savaitgalio" specialus leidinys "Lengvi patiekalai".
2014 m. rugpjūčio 19 d., antradienis
Faršo kukuliai su daržovėm
Ingredientai:
500 g. faršo
250 g. morkų (aš naudojau mažytes šviežias morkytes)
3 dideli pomidorai
2 svogūnai
2 v. š. BBQ padažo
Sauja žalumynų
Prieskoniai
Eiga:
2014 m. vasario 2 d., sekmadienis
Čili sriuba
Ingredientai:
500 g. faršo
4 pomidorai
3 skiltelės česnako
1 svogūnas
Skardinė pupelių (naudojau aštriame padaže)
1 čili pipiras
Prieskoniai
50 g. fermentinio sūrio
Eiga:
Susmulkinti svogūną ir kepinti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Tada į keptuvę su svogūnais suberti faršą, gerai išmaišyti ir palikti troškintis.
Tuo metu nublanširuoti ir nedideliais kubeliais supjaustyti pomidorus, susmulkinti česnaką ir suberti į puodą.
Pomidorus su česnaku patroškinus kelias minutes, į juos suversti pasitroškinusį faršą, supilti pupeles su visu skysčiu, berti norimus prieskonius, smulkintą čili pipirą ir jei reikia, įpilti vandens. Patroškinus apie 10 minučių sriubą jau galima pilti į indus ir užtarkuoti fermentinio sūrio. Skanaus :)
2013 m. spalio 24 d., ketvirtadienis
Faršu įdarytos bulvės
Ingredientai:
6 didelės bulvės
500 g. faršo (naudojau kiaulienos)
100 g. fermentinio sūrio
Svogūnas
Kiaušinis
Prieskoniai
Eiga:
Svogūną susmulkinti nedideliais kubeliais. Į faršą įmaišyti svogūną, kiaušinį ir norimus prieskonius. Bulves nulupti, nuplauti, perpjauti išilgai per pusę. Tada bulvių puseles išskobti šaukštu arba peiliu (aš naudojausi abiem). Bulvių puseles prikimšti faršu, ir jas išdėlioti ant aliejumi išteptos skardos.
Pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti valandą. Tada ant kiekvienos puselės berti sūrį ir pakepti, kol jis išsilydis. Skanaus :)
6 didelės bulvės
500 g. faršo (naudojau kiaulienos)
100 g. fermentinio sūrio
Svogūnas
Kiaušinis
Prieskoniai
Eiga:
Svogūną susmulkinti nedideliais kubeliais. Į faršą įmaišyti svogūną, kiaušinį ir norimus prieskonius. Bulves nulupti, nuplauti, perpjauti išilgai per pusę. Tada bulvių puseles išskobti šaukštu arba peiliu (aš naudojausi abiem). Bulvių puseles prikimšti faršu, ir jas išdėlioti ant aliejumi išteptos skardos.
Pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti valandą. Tada ant kiekvienos puselės berti sūrį ir pakepti, kol jis išsilydis. Skanaus :)
Daržovių ir kiaulienos troškinys
Ingredientai :
0,5 kg. kiaulienos (naudojau sprandinę)
3 didelės bulvės
2 morkos
1 svogūnas
4 skiltelės česnako
200 g. pievagrybių
Prieskoniai
Kiaulieną supjaustyti kubeliais ir kepti troškintuve įkaitintame aliejuje.
Tuo tarpu pusžiedžiais supjaustyti svogūną ir susmulkinti česnaką. Juos suberti į kepančią mėsą, išmaišyti ir uždengus palikti troškintis.
Po 20 minučių į troškintuvą berti kubeliais pjaustytas bulves ir griežinėliais pjaustytas morkas, pagardinti prieskoniais, ir įpylus stiklinę vandens, leisti toliau troškintis.
Po 10 minučių nulupti ir griežinėliais supjaustyti pievagrybius, juos suberti į troškinį ir patroškinti dar 15 minučių. Skanaus :)
2013 m. spalio 17 d., ketvirtadienis
Voveraitės, troškintos grietinėje
Ingredientai:
1 l. šviežių voveraičių
2 v. š. acto
150 g. rūkytos šoninės
2 svogūnai
200 g. grietinės
Druska
Pipirai
Žalumynai
Eiga:
Kad voveraitės būtų švarios, jas nuplauti tekančiu vandeniu, apvirti 10 minučių ir dar kartą nuplauti. Jau švarias voveraites susmulkinti iki norimo dydžio ir kelias minutes apvirti vandenyje su actu. Tuo metu susmulkinti svogūną ir šoninę nedideliais kubeliais ir berti į įkaitintą aliejų. Po kelių minučių, apvirtas voveraites suberti į svogūnus su šonine ir patroškinti kelias minutes. Tada berti prieskonius, žalumynus ir grietinę ir troškinti tol, kol grietinė užvirs. Skanaus :)
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)