2012 m. gegužės 15 d., antradienis

Menkės file su pikantišku padažu

Ingredientai:
800 g. menkių file
Žuvies prieskoniai
Pusė citrinos
Kiaušinis
Šaukštelis garstyčių
80 g. majonezo
Marinuotas agurkas
Žalumynai
Skiltelė česnako

Eiga:
Menkes apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti prieskoniais ir palikti pusvalandžiui. Gerai įkaitintame aliejuje kepti po dvi minutes iš abiejų pusių, tada sudėti į karščiui atsparų indą ir pašauti į 180 laipsnių orkaitę 10 minučių.
Kiaušinį kietai išvirti, agurką smulkiai supjaustyti, susmulkinti žalumynus, sugrūsti česnaką. Visus produktus, išskyrus kiaušinio baltymą gerai ištrinti. Baltymą smulkiai supjaustyti ir berti į dubenį. Pagardinti garstyčiomis, ir supilti majonezą. Menkes patiekti su padažu. Skanaus :)
Receptą skolinausi iš "Darbštuolės", bet čia jau su mano interpretacijom :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą