2012 m. gegužės 18 d., penktadienis
Plikyti blyneliai
Ingredientai:
1,5 stiklinės miltų
Stiklinė pieno
Stiklinė vandens
6 kiaušiniai
60 g. sviesto
Eiga:
Užvirkite pieną ir vandenį, dėkite į jį kubeliais pjaustytą sviestą. Kai skystis užvirs, nukelkite puodą nuo ugnies, energingai maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių, po truputį berkite miltus. Statykite ant silpnos ugnies, maišydami žiūrėkite, kad tešla nepriliptų prie dugno. Kai tešla pagels ir atšoks nuo kraštų (po 1-2 minučių) nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki 70 laipsnių. Nuolat maišydami po vieną muškite kiaušinius. Prieš įmušdami paskutinį kiaušinį patikrinkite tešlos tirštumą - ji turi nuvarvėti nuo lopetėlės. Blynelius kepkite įkaitintame aliejuje. Masės pilkite daugiau nei įprasta blyneliams, kad būtų storesni. Skanaus :)
Receptas iš "Darbštuolės".
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą