Ingredientai:
275 g. šokolado
70 g. sviesto
100 g. cukraus
2 kiaušiniai
200 g. miltų
50 g. migdolų
Žiupsnelis druskos
0,5 a. š. kepimo miltelių
250 g. varškės sūro
125 g. saldinto sutirštinto pieno
2 šaukštai grietinės
Eiga:
150 g. šokolado, 60 g. sviesto ir cukrų lydyti karšto vandens vonelėje. Maišant kaitinti, kol išeis vientisa masė. Nukaisti, įmušti kiaušinius, suberti miltus, smulkiai maltus migdolus, kepimo miltelius ir druską. Krėsti į kepimo formą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Ataušinti kepimo formoje. Sūrį, sutirštintą pieną, grietinę išplakti iki vientisos masės ir tepti ant formoje ataušusio pyrago. Bent 2 valandas palaikyti šaldytuve kol sustings. 125g šokolado ir 10g sviesto išlydyti verdančio vandens vonelėje. Truputį paaušinus tepti ant varškės kremo. Prieš tiekiant, bent 30 minučių palaikyti šaldytuve. Skanaus :)
Receptą radau "Darbštuolėje".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą